Жените на средна възраст трябва да пият ежедневно по 1-2 чаши вино, категорични са изследователите

жени алкохол Ако ние се придържаме към такъв режим през последните 50 години, ще бъдем в състояние да избегнем такива заболявания като рак, сърдечни заболявания, умът ще бъде остър, тялото по-слабо и психиката ще е по-здрав, категорични са учените.

Това станало ясно след едно дълго изследване на персонала на университета Харвард, който включвал 120 000 медицински сестри, наблюдавани в продължение на 30 години – от времето, когато те били на 40 и докато станали на 70 и повече години. Средната възраст на участниците е 58 години, първоначално. Така че, както се оказа, около 11% са били в състояние да остареят и да избегнат развитието на възрастови заболявания, включително и онкологични заболявания, инфаркт, инсулт и диабет. Освен това, те по-добре се справяли с тестове за установяване на признаци на болестта на Алцхаймер, и по-лесно се движели.

Жените, които пият редовно умерени порции алкохол, е по-вероятно да бъде в тази група. Смята се, че ако всеки ден да се пие 15-30 грама алкохол, шансовете да имат добро здраве в бъдеще се увеличава с 28%, пише The Daily Mail. Освен това, според учените, дневната консумация на алкохол може да бъде по-полезно, отколкото пиенето на 1-2 пъти седмично. В същото време, учените препоръчват хората, които никога не пият, да започнат да пият по малко, но редовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *