Проучванията показват, че някои видове вино ускоряват метаболизма

вино Важното е базата на напитката да е от черно грозде, което съдържат елагова киселина. Това вещество ускорява обмяната на веществата и подмладява клетките на черния дроб, твърдят служители на Университета в Орегон и колеги от Колежа за аграрни науки.

Ефективността на виното като пазител на добрата фигура е тествана върху гризачи. По време на експеримента, животните се разделят на две групи. Първата група се храни с черно грозде, доколкото то е в размер на 10% от общия прием на калории. Втората група е контролна и хапвала различни плодове. Тази диета се поддържала в продължение на 10 седмици.

През това време, втората група напълняла значително. Първата група, която приемала само черно грозде, не напълняла изобщо. Освен това, първата група от мишки имала и намалена концентрация на захар в кръвта. Анализът показва, че черното грозде, в допълнение към елаговата киселина, съдържа полезни протеини PPAR-алфа и PPAR-гама. Те също ускоряват обмяната на веществата и намаляват кръвната захар. Учените съветват да се пие една чаша вино, но не повече от 2 пъти седмично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *