Противно на общоприетото схващане, виното не само не е вредно за здравето, но дори и е от полза за човека, ако се консумира разумно и в умерени количества

вино спаИма една мъдрост, която казва, че ако се даде на болен човек точната доза вино, то той непременно ще се почувства по-добре. Навремето нашите баби са лекували настинка с топли кебапчета и чаша хубаво червено вино.

Виното е полезно да се използва, за да се подобри обмяната на веществата, солите и метаболизма. Във виното се съдържат вещества, които стимулират разграждането на въглехидратите и вредните мазнини.

Във виното, без значение дали е бяло или червено, има много витамини и микроелементи. Микроелементите, който се съдържат във виното са: манган, магнезий, йод, титан, кобалт, калий, фосфор, рубидий (Rb укрепва нервната система и е в големи количества във вината от сорт кабарне). Също така във виното, освен истина има и витамин С, В, РР, етерични масла, естери и алдехиди. Всички тези вещества тонизират тялото и намаляват кръвното налягането. Тази превъзходна напитка, ако се приема в нормални за здравето количества има антибиотични свойства. Най-полезно е да се пие вино, докато почивате или се лекувате на някой минерален извор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *