Френската диета често се използва като пример за това как виното може да подобри здравето на сърцето

Glass of wine Французите имат сравнително високо съдържание на мазнини в диета, но си риска от сърдечни заболявания при тях е сравнително нисък. И според някои изследователи това се дължало на червеното вино.

Но има толкова много различия между начина на живот на французите и голяма част от другите нации, и това се дължи на техните нива на активност, както и на храните, с които се хранят. . Но все пак червеното вино, и най-вече неговата консумация, не може да бъде лансирана постоянно като превенция на заболяванията, защото всички знаем какво се случва, когато човек стане зависим от алкохола, пък бил той и хубаво червено вино.

Алкохолът може да стимулира апетита, така че е по-добре да се пие с храна. Когато алкохолът се смесва с храната, той може да забави времето за изпразване на стомаха и потенциално да намали количеството на консумираната храна при яденето. Това се дължи на антиоксиданта ресвератрол.

Едно скорошно проучване показа, че малко количество червено вино подобрява работата на мозъка при жените. Освен това, дамите, които предпочитат вино, и то червено вино, много рядко ще се оплачат от депресия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *