Излишен въпрос! Консумирана отговорно тази напитка е истински еликсир

виноНяма спор – виното е истински еликсир на младостта и красотата. Еликсирът на боговете има определени свойства, които са абсолютно необходими за организма. Тази напитка може да предотврати сърдечно-съдови заболявания и дори рак.

Интересен е фактът, че хората, които редовно консумират вино, живеят много по-дълго, дори и с болест на сърцето. Виното намалява риска от сърдечен удар с 40% и риска от церебрална тромбоза с 25%. Експерти твърдят, че виното има терапевтичен ефект, благодарение на съединение, което е силен антиоксидант и има благоприятен ефект върху тялото, особено върху сърдечно-съдовата система.

Според изследване на холандски учени, виното значително увеличава продължителността на живота. Хората, които пият по чаша вино на ден ще живеят 3,8 години по-дълго от хората, които не го използват.

Интересен факт е, че виното намалява проблемите с паметта и дори риска от болестта на Алцхаймер в 80% от случаите. Това се случва, защото виното предотвратява съсиреците и намалява тежестта на кръвоносните съдове в главата.

Умерената консумация на червено вино намалява с 60% риска от рак на белия дроб при мъжете, според доклад, публикуван от Американската асоциация за ракови изследвания.

Виното има защитно действие срещу рак на яйчниците при жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *