Фюзеловото масло е продукт, който е от съществено значение при производството на алкохол

fusel Фюзеловото масло може да се нарече „душата“ на всяка алкохолна напитка. То определят вкуса, аромата, цвета и силата на махмурлука. Повечето домашни майстори смятат, че тези примеси са нежелателни, вредни за здравето и развалят вкуса. В действителност – всичко е в дозата. Правилната употреба на фюзеловото масло е от съществено значение.

Фюзеловото масло е група от токсични вещества със светло-жълт или червено-кафяв цвят, с неприятна миризма, което е страничен продукт на алкохолната ферментация на захарта, плодовете или съдържащи скорбяла суровини. В различни концентрации, фюзеловото масло се съдържа в почти всяка алкохолна напитка.

Филтрирани по време на производството на промишлен алкохол Фузеловите масла не са отпадъци. Те се използват за производство на амилов алкохол, който от своя страна се използва като разтворител в сладкарската промишленост и производството на млечни продукти.

Съставът на фузеловото масло включва около 40 вещества, които обикновено се разделят на две групи. В първата група са течности с точка на кипене по-ниска от тази на етиловия алкохол (78.4 ° С), оцетен етер, ацеталдехид и ацетон. Втората група се състои от вещества с точки на кипене над 78.4 ° С: пропил, изопропил, амил, изоамил, изобутилов алкохол, фурфурол, ацетил и други токсични съединения. Най-опасно е съединението изоамилалкохол (S5N4ON), което съставлява 60% от обема на водката. Когато това вещество попадне върху кожата, тя се зачервява и сърби, а ако концентрацията е по-силна, се появяват мехурчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *