Широката гама от коняци в нашите магазини може да постави неподготвения купувач в безизходица

коняк Поради приликата на бутилките е трудно да се избере подходящата напитка, особено след като на пазара има много фалшификации. Винаги е добре първо да си припомните старата максима, според която евтиното винаги излиза по-скъпо. Но има някои основни изисквания, които трябва да имате, когато купувате коняк.

Произход. Коняк може да се нарече само напитка, направена във Франция. Всичко друго (арменски, грузински, молдовската, украински, руски, турски, български или белгийски) – това е оцветена гроздова ракия. В Качеството на френските коняци не бива да се съмнявате. Тяхното производство е строго контролирано от държавата, и историята на най-добрите марки, който радват света с уникалния си вкус вече няколко стотин години. няма френски производител, който да рискува репутацията си. От признатите лидери считат: Хенеси, Реми Мартен, Courvoisier, Martell, Bisquit, Камю, Augier и Delamain.

Качеството, както и начина на производство в другите страни (особено в България) не се контролира внимателно. Продукти са с различни качества, много от тези напитки са направени с помощта на технология, само смътно напомня на истинската, оригинална технология, по която се прави коняк. Например, вместо да отлежаване в дъбови бъчви се практикува настояване в напоени с дъб стърготини, някои дестилерии разреждат скъпото грозде, а има и такива, които слагат аромати. Затова, по-добре дайте повече пари и купете нещо квалитетно и с доказано качество, отколкото да залагате на евтини реплики или пък напитки, които само носят името коняк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *