Българин вкарва ракия във Великобритания, маскирана като течност за чистачки

петър ракия

Той е на 25 години и вече поти година е в страната на Шекспир. Не е успя да си намери работа вАнглия, защото не говори английски. Изпаднал в безисходица и решил да вкарва ракия по втория начин. Той я продавал в бутилки с етикет за течност на чистачки. Интересната случка беше съобщена първо по Нова тв.

Българинът се казва Петър и без притеснение застана пред камерите на Нова. Той обясни, че домашната ракия е хит на Острова. Пред репортера на телевизията и пред хилядите зрители, Петър каза че нямал друг избор и завъртя бизнеса с ракията, за да може да се прехранва.

В ракиената завера били още няколко шофьори на автобуси и камиони, които го снабдявали с ракия от България. Те получавали дял от печалбата, но за разлика от Петър не пожелали да застанат пред камерата.

Риск има и за двете страни- както за Петър, който печели добри пари от продажбата на контрабандната стока, така и за тези, които му я донасят от България. Десетки хиляди евро глоба може да плати един доставчик, ако английските власти го хванат, че снабдява българина с търсения алкохол. Може да се стигне до там, че превозното средство да бъде конфискувано и предадено на скрап.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *