Червеното вино е с добре известно ползи за здравето

червено вино Въпреки това, пиенето на каквато и да е алкохолна напитка в излишък може да доведе до алкохолизъм и сериозни здравословни проблеми, свързани с него, така че ограничете вашата консумация на червено вино, до не повече от 24 грама на ден.

Червеното вино съдържа ресвератрол, който е мощен антиоксидант. Ресвератролът също така предпазва сърцето и артериите срещу ефектите на наситени мазнини в диетата, така че пиенето на една или най-много две чаши червено вино на ден може да помогне за защитата на сърцето и предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Флавоноидите в червеното вино също помагат да се защити сърцето си срещу сърдечно-съдовите заболявания. Алкохолът в червено вино, ако се консумира в умерени количества, повишава нивата на „добрия“ холестерол, помага за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци и може да помогне за предпазване на артериите от щетите, причинени от „лошия“ холестерол.

В допълнение към ресвератрола, червеното вино съдържа и други антиоксиданти, които могат да забавят признаците на стареене и предотвратяване на редица дегенеративни заболявания като диабет тип 2.Пиенето на една или две чаши червено вино всеки ден може да ви помогне да се предпазите от много от болестите на възрастните хора, като например остеопороза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *