Голямото разнообразие от стоки често може да обърка потребителя

Изобилието от стоки затруднява избора, но за ценителите не е проблем да се ориентират към правилния продукт. На родния пазар се предлагат повече от 50 различни марки добри ракии, но онези, които не са свикнали да правят компромис по отношение на качеството, за сметка на цената, знаят какво да изберат. Доказателство за верният компас на родния потребител, когато става дума за ракии, е едно проучване, което направихме скоро.

Ракиябг.com попита хората в няколко големи търговски вериги и по-малки магазини в 5 български града, сред които бяха София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас коя е предпочитаната от тях ракия. Анкета с този въпрос беше публикувана и на сайта ракиябг.com. Резултатите показват недвусмислено, че Сливенска перла е предпочитаната високоалкохолна напитка за една голяма част от българските мъже на възраст 25-50 години.

Сливенска перла
Сливенска перла

На какво се обуславя този избор?

Над 90% от анкетираните са на мнение, че Сливенска перла е запазила и подобрила през годините уникалния си вкус и качества. традиционните вкусови качества на истинската българска ракия. Мотив за този избор е отново традицията. По-младите анкетирани споделят, че това е ракията, която е пил техния баща или дядо.

Друга основна причина за предпочитането на Сливенска перла пред останалите ракии е увереността, че ракията е произведена според всички изисквания на старите майстори, в едно с модерните технологии, които Вини Сливен ползва. Сливенска перла категорично защитава славата си с прекрасния плодов вкус и аромат, гарантирани от подбраните сортове грозде, които се ползват като суровина.

И не на последно място потребителите поставят факта, че Сливенска перла не е променила вкуса си през годините. Съдържанието на бутилката е „като едно време“. Приятният вкус на ароматният мускат отонел е такъв, какъвто е бил и през 80-те години на миналия век, когато Сливенска перла е започнала да се налага като истински хит на пазара.

4 comments on “Коя е най-предпочитаната българска ракия?”

  1. Мисля, че проучването е сревнително обективно. Независимо от това, какво се рекламира, Сливенска перла май си остава най-долбрата ракия, която човек може да си купи в бг. Хората, които знаят за какво става дума са светнати, че единствено в нея няма парфюмерия, захар и вносен зърнен спирт. Само не знам защо и останалите не пробват да направят свнясна ракия…

  2. да и аз съм на това мнение мисля, че проучването е доста обективно. Изборът на ракия в днешно време е труден поради многото видове на пазара, но ценителите винаги могат да откроят хубавата ракия. По мое мнение сливенска перла е наистина една от най добрите в момента няма спор. Единствено тази ракия е запазила афтентичността си през годините.

  3. Ей никакви жени не коментират статии свързани с алкохол, човек ще си каже, че само мъжете пият в тая държава. Това не е така и аз ще докажа това, като похваля тази уникална ракия, наречена „Сливенска перла”. Пила съм различни ракии, сливови, дюлеви, дори кайсиеви, но такъв аромат като този на ракията на „Вини-Сливен”, не бях пила. Като на плодовите сокове и на тази бутилка трябва да пише 100% грозде, но поне тук ще е вярно написаното. Трябва да ви кажа, че с една наредена салата, както обичам да я наричам( салата от краставици и домати с една бучка сирене), тази ракия се пие вълшебно. Грозно е, когато човек види пияна жена, обаче е весело, когато види много жени, в добро настроение, вследствие на прието известно количество алкохол ;). Важното е да не се минава границата, затова консумирайте „Сливенска перла” за удоволствие, но и с мярка.

  4. С две ръце подкрепям Златка! Наистина Сливенска перла е чудесна напитка – няма равна на вкус и аромат. Чудесна идея – на етикетите да се изписва „100% грозде“! Не че няма да се появят ментета и на това, но нали всички знаем, че за Сливенска перла то ще е абсолютно вярно!
    Злате, за пияните жени съм съгласна. Но едва ли има жена, която ще тръгне да се напива точно със Сливенска перла! Това е питие за хора със стил, на тази ракия човек трябва да й се наслаждава – за това е важна дозата, мярката!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *