И те съвсем не са сложни

ракия правила

Няколко принципа, които не е трудно да бъдат спазвани, ще превърнат празника в добра емоция. Ние пием по много и различни поводи. Всеки има имат различни схващания, но има общи правила, след които е възможно да бъдем весели и приятни компаньони.

Всички проблеми, които могат да следват на следващата сутрин след приятелска вечеря, могат да бъдат сведени до минимум. Трябва да помним, че алкохолът в малки количества е полезен и има положителен ефект върху някои жизнени функции на човека, но след получаване на 200-300 мл алкохол той действа по съвсем друг начин.

Общото право е, че не може да се пие много, ако сте уморени или гладни. Има много различни „тайни“ на подготовка за празника. Ние описваме някои от общите. Два или три часа преди празника трябва да се изпие 50 мл ракия, която ще подготви тялото за веселата вечер. Непосредствено преди ядене може да се изпие чаша силен чай с мента или лимон. Можете да изпиете и една-две лъжици зехтин или едно сурово яйце: те възпрепятстват бързото усвояване на алкохола в празния стомашно-чревен тракт. Добре е за такива случаи като да си приготвите и едно леко предястие, подобно на крема сирене. За да го направите ще са ви необходими: 100 грама масло, 200 г сметана, 40 г настърган кашкавал, 10 г сол, 10 г черен пипер, 1 връзка магданоз и сок от 2 лимона. Всичко това се смесва и се правят сандвичи.

Не забравяйте, че не количеството поет алкохол ще направи вечерта ви по-хубава, а хората с които сте се събрали да празнувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *