Както е казал народа – при грип, настинка или болки в стомаха чаша ракия му е майката!

Ракията е естествен враг на на всички вируси и бактерии. Тя успешно се справя както с болки в мускулите, така и при дезинфекция на рани.

Сливовата ракия за кратко време ще разгради ненужните вещества във вашия организъм. Този вид ракия е доста силна, почти безцветна, със силен аромат. Прилага се с мярка и при проблеми с гърлото.

Билкова ракия. За такава най-често се спряга троянската сливова, но в крайна сметка тази ракия има точно толкова разновидности, колкото и билки има в природата. Това е една от най-лековитите ракии, а ароматът й зависи от тревите, които сте сложили да се накиснат в ракията. Цветът също варира от жълтеникав до зелен. Ако ви боли гърбът, направете си масаж с ракия от пелин.

Медена ракия. Истински еликсир на живота и здравето, особено онази, която съдържа и прополис. Изключително вкусна и пивка, тази ракия ще излекува и най-зачервеното гърло. Внимавайте с консумацията, защото хубавия вкус на тази ракия увлича и е възможно да прекалите.

Гроздова ракия. Гроздовата ракия е вашия домашен зъболекар. Ако ви боли зъб изпийте около 20 грама ракия, жабуркайте малко върху засегнатото място и само след минути болката ще изчезне. Добре е за зъбобол да ползвате по-силна ракия, за да може мястото да се почисти добре от бактериите, които причиняват болката и отока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *