Не е чак толкова невъзможно да си направите ракия от лимони

лимони

Цената на здравословния плод непрекъснато варира, но на пазара могат да се намерят качествени лимони на добра цена. Имайте предвид, че тази ракия трябва да се настойва, тъй като този тропически плод, както и другите, подобни на него, съдържа много голямо количество киселина, а тя пречи на ферментационния процес.

Ще ви е необходима и двойно дестилирана неутрална ракия. В нея се поставят добре измитите с четка и нарязани заедно с корите лимони. Някои специалисти препоръчват да се ползват само корите, но ако лимоните са здрави, може да сложите и месестата част. На 5 части ракия се слага 1 част кори. Настойването продължава 3 седмици. След това сместа се разрежда с 2,5 части вода и се дестилира.

След дестилацията количеството на ракията, което е получено, трябва да е равно на онова, което сте вложили първоначално.

Може да сложите спираловидно нарязани кози от лимони, нанизани на тънка и чиста дъбова пръчка в бутилката, в която ще налеете ракията, а може и просто да нарежете внимателно няколко кори и да ги пуснете на дъното. Настойва се в топло помещение 5-8 дни, след което се прецежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *