Когато алкохола се употребява с мярка, той не е опасен

алкохолна напитка Ако преценяте всички „за“ и „против“ употребата на алкохол, имайте предвид това: според учените умерената консумация на алкохол има положително въздействие върху здравето. Например умерената консумация на алкохол намалява риска от развитие на рак на бъбреците, стана известно наскоро.

Един анализ на няколко проучвания показа, че хората, които пийват по съвсем малко алкохол през вечер или две, намаляват риска от рак на бъбреците с около 25%, в сравнение с тези, които не пият. Ако се сравни ефективността на хората, които консумират най-много алкохол и тези, които пият най-малко, намаляването на риска е 29% в полза на първата група.

Интересно: според експерти, алкохолът произвежда същия ефект върху мъжете и жените, що се касае за превенцията от рак на бъбреците. Също така не е важна каква ще е алкохолната напитка. Положителното влияние е ясно забележимо, ако се консумира едно питие (алкохолна единица, еквивалентна на 45 милилитра водка, 360 милилитра бира или 150 милилитра вино).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *