Погрижете се да ликвидирате миризмата от бирата, тъй като тя е най-трайна

аромат
Миризмата на бира не е най-добрият аксесоар за една делова среща, среща с любимата или при общуване с колегите в офиса. Неприятна миризма отблъсква другите. Достатъчно е само веднъж да направите лошо впечатление на околните. Но не се паникьосвайте, има начини да се държи ситуацията под контрол.

Теоретично. След като пиете бира, 45-60 минути тя започва да се абсорбира от стомаха и тънките черва, и след това влиза в кръвния поток. След това се промени под влиянието на стомашна киселина и етиловия алкохол влиза в кръвоносната система в организма. В зависимост от индивидуалните характеристики на алкохола 70-90% от него се неутрализира в черния дроб. Останалите 10-30% се отделят в белите дробове по време на дишане, изпотяване и екскреция през кожата. Тялото се опитва да се очисти с всички налични средства.

Изпаренията от бира са по-забележими от изпаренията на други алкохолни напитки. Те се състоят се от токсичен ацеталдехид, който не е преработен в оцетна киселина, и се вкарва в организма, благодарение на продуктите от разпада на хмела и маята. Тази смес е устойчива и е виновна за нашия лош дъх. Човек с болни бъбреци или черен дроб може да мирише на бира до 48 часа, докато при здравите хора, тази миризма изчезва за един ден. Има начини и за ускоряване на процеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *