Възползвайте се от зелените подправки

мохито

Кой е казал, че ментата пасва само на мохито?! Всички зелени подправки може да придадат невероятен аромат и на безалкохолните ви коктейли. Най-добрите са босилек, мента, мащерка и розмарин. Комбинирайте босилека с ягоди, ментата -с малини и пъпеш, бъза и/или мащерката – с вашата лимонада, а розмарина – с праскови.

Може да ви се струва трудно, но вкъщи може да си приготвите всичко – от лимонада до джинджифилова бира. Освен че ще е по-здравословно, няма да има толкова добавена захар, а и със сигурност вкусът ще си струва повече. Бъдете откриватели и намерете своята любима комбинация от летни вкусове. Разбира се, не е зле да вземете някои табиети от професионалните бармани, като например да си купите смесител за коктейли, да ползвате натрошен лед и да се научите да украсявате ръбчетата на чашата със сироп и захар.

Правете в големи количества

Гледайте да заредите хладилника с повече напитки, защото в жегите те свършват бързо. По-добре да сте презапасени с домашни напитки, отколкото те да бъдат изпити набързо и да посегнете към фабричния кен.

Какъв по-лесен начин да се разхладите с нещо различно от гола вода? Сложете в каната с вода някакви плодове и отпивайте целия ден от нея. Това е чудесен начин да се хидратирате в жегите, особено ако сте от онези хора, които не обичат много-много да консумират чиста вода. Почти всичко може да овкуси водата – всякакви плодове, краставица, зелени подправки.

Студеният чай и айскафето също са вариант

И студеният чай, и айскафето нямат толкова нужда от захар и са много разхладителни. Освен това може да бъдат приготвени в го/теми количества. Ако искате студеният чай да бъде консумиран и от вашите деца, може да добавите стевия или мед вместо захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *