ВИНОТО Е ПОЛЕЗНО ЗА СЪРЦЕТО

 

вино

Вярно! Според американско изследване хората, които консумират умерено количество вино или бира (не повече от две чаши на ден), намаляват риска от сърдечносъдови заболявания с 42%. Но за сметка на това всичко след три чаши на ден неутрализира този процент и дори започва да се увеличава рискът от заболявания.

БИРАТА ПРЕДПАЗВА ОТ ОСТЕОПОРОЗА

Вярно! Вярва се, че една малка бира на ден намалява риска от остеопороза. Изследване на учени от университета Кеймбридж е установило по-висока костна плътност при хора, консумиращи редовно бира. Обяснението е, че бирата е богата на силиций, който е една от основните съставки на костната тъкан.

АЛКОХОЛЪТ Е СЕКСУАЛЕН СТИМУЛАНТ

Вярно и грешно! По принцип повечето консумиращи наблюдават положителен ефект върху сексуалността си след употреба на алкохол. Американско изследване обаче доказва, че всъщност причината не е самият алкохол, а нашето убеждение, че ни помага. Направени са множество много интересни опити, когато на изследваните е давано да пият коктейли от плодове или безалкохолно вино, без те да знаят, че всъщност не приемат алкохол, и резултатите са били идентични като след приемане на алкохол. Следователно не ни влияе самият алкохол, а нашата представа за него, пише списание „За жената“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *