Това са няколко важни подробности, които ще направят крайният резултат от приготвянето на вашата ракия поне задоволителен

варене на ракия

Ако сте решили да варите домашна ракия е добре да имате предвид тези важни стъпки. Те са общоизвестни, но неспазването само на една от тях може да превърне в провал вашата ракия.

За получаването на хубава ракия е важно да подберете само здрави и добре узрели плодове. Сортирайте ги добре и отделете онези, които загниват или имат някакви други недостатъци. В никакъв случай не слагайте смачкани плодове. Затова, когато ги транспортирате от пазара или от мястото, където са набрани, вземете мерки да останат здрави.

Не чакайте дълго след като сте приготвили плодовете. Започнете да ги обработвате колкото е възможно по-скоро. Погрижете се да бъдат добре смачкани. Махайте костилките и дръжките.

Процесът на ферментация изисква съдовете, в които се извършва да са чисти и сухи. В помещението трябва да е проветриво и да няма слънце, а ако са навън над тях задължително трябва да има навес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *