Бирата има способността да намали лошия холестерол. Фибрите в бирата помагат за това

бира Бирата може да увеличи нивата на витамин В. Тя съдържа няколко витамини от група В (В1, В2, В6 и В12). Холандско проучване установи, че пиещите бира имат 30 на сто по-високи нива на витамин B6, отколкото техните непитейни колеги, и нива, които са два пъти по-висока от тези, които пият вино. Бирата е също така щедър източник на витамин В12, анти-анемичен фактор, който не се среща в много храни.

Бира за здрави кости! Проучване от 2009 г. заключи, че повишените нива на силиций в бирата може да допринесат за по-висока костна плътност.

Бирата като лек за безсъние. Лактофлавинът и никотиновата киселина, които се откриват в бирата, могат да насърчат добрия сън!

Бирата намалява риска от сърдечен удар. Пиещите бира имат с 40 до 60 процента по-малък риск от поява на инфаркт в сравнение с не-пиячите на бира.

Бирата помага за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци.

Бирта усилва паметта Според проучвания, пиячите на бира е по-малко вероятно да страдат от болестта на Алцхаймер и деменция в сравнение с не-пиячи на бира.

Бирата помага в борбата със стреса. Изследователи от Университета на Монреал установили, че две чаши бира на ден могат да намалят стреса на работното място или тревожността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *