И през изминалата година българинът е предпочел да седне на масата с шише хубава ракия

ракията

Консумацията на ракия в България не се е увеличила, но за сметка на това, ракията си остава най-предпочитаното питие. Когато говорим за релакс по нашенски, просто няма как да пропуснем класическата комбинация от шопска салата с хубава гроздова ракия.

За празник и за делник българинът слага на масата си различни ракии, но безспорно за по-официалните поводи изборът е „Сливенска перла“. От компанията казват, че продажбите са се увеличили през миналата година, което не е изненадващо предвид доброто качество на продукта.

И все пак, какви са цифрите? 34% от всички продажби на високоалкохолни напитки на легалния пазар се държат от ракията. След ракията е водката с 30% дял, а на трето място е уискито.

Разбира се, не можем да пропуснем производството на домашна ракия, което държи почти 50% от нелегалният пазар. И това не е изненадващо. Все пак традициите в производството на ракия не са от вчера по нашите земи.

Добрата новина е, че българинът вече прави разлика между онова, което сам е приготвил и купешката ракия. Все пак усещането е много по-добро, когато бутилката с кехлибарна течност се е получила като резултат от опита на традицията и прецизността на новите технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *