За разлика от ракията, виното „хваща“ главата по-трудно

вино ракия

Алкохолът е създаден за наслада и за да има наистина хубави ползи от него, трябва да се пие в умерени количества. Употребата с мярка може да подобри не само настроението, но и да повлияе благоприятно на здравето.

50 грама ракия, консумирани след ядене ободряват организма и спомагат за по-доброто храносмилане. Ако след тежка и мазна храна изжабуркате устата си със силна ракия, ще се подобри не само вкусът ви след това, но и значително ще ви олекне.

Ако пиете на ден по една чаша вино, особено на обед, това ще подобри работата на главния мозък. Този ефект е особено добре изразен при дамите, които обичат да пийват по малко бяло вино за тонус и настроение. И това съвсем не са празни приказки.

Английските учени стигнали до извода, че онези, които предпочитат чаша вино пред чаша чай мислят много по-бързо и качествено. Положителният ефект идва от прилива на кръв в мозъка, което се постига след около 1-3 бутилки вино седмично.

По време на самото проучване 6 хиляди британци направили тест, който се състоял от различни въпроси и задачи, свързани със запаметяване и памет най-общо. След като дали отговорите си, учените проучили и алкохолните навици на хората, които участвали в изследването. Станало ясно, че най-лоши резултати имали тези, които пият много малко или не пият въобще. Най-добри показатели имали тези, които пиели по половин бутилка вино или две пинти бира дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *