Дядо Митко е на 101 години и въпреки това все още сам дядо подрежда къщата и се грижи за съпругата си

дядо Митко

Тя е десетина години по-млада от него и двамата са заедно откакто се помнят. Димитър Аврамов отпразнува рождения си ден вчера, на 1 август. В балканското селце Костел хората го помнят все ухилен и засмян. Не се е залежавал на легло и рядко е боледувал. Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезета. „До 101 години се стига с много труд и любов“, каза Димитър Аврамов.

Дядо Митко е най-възрастният жител в Община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. От малък е израснал сам, защото рано е останал сирак. Баща му е загинал през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода. Споделя, че за повече от век е отгледал двама сина, има четири внука и шест правнука. Най-хубаво нещо, което му се е случило е срещата с жената на своя живот- съпругата му Донка.

Двамата са заедно вече 74 години. Баба Донка е болна, макар и да е с 2 петилетки по-млада от съпруга си. Сутрин става първи, наглежда съпругата, шета вкъщи, а после и на двора. Случващите се събития в страната не му харесват, но не симпатизира нито на едните нито на другите политици, пише „Стандарт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *