Чесънът и ракията са едни от често приложимите лекове в народната медицина

чесън

Може да се употребяват заедно, а може и отделно. И чесънът, и ракията успешно се борят вирусите. Могат да се ползват както за външно, така и за вътрешно приложение.

Чесънът е полезен луковичен зеленчук, който се препоръчва срещу много болести

Ефективен е срещу висок холестерол и високо кръвно, има и силен антибиотичен ефект. Използва се широко в народната медицина и като средство срещу настинка и грип. В много домакинства се прилага и като подправка и допълнителен овкусител на ястията. Консумира се и под формата на чеснов сос.

Малцина знаят, че чесънът има и опасно действие. При прекомерна употреба негови съставки вредят на бъбреците и може да доведат до бъбречна криза. Опасност има и за стомаха. Понеже е остро биологично средство, може да раздразни лигавицата, а при по-дълга употреба да отвори язва.

Заради това чесън се яде с мярка. 1 -2 скилидки на ден е приемлива доза.

Ето и една рецепта, с която успешно ще прочистите кръвта. Една глава чесън се обелва, пресова се и се залива с двеста мл. ракия. Остава се да престои една седмица на тъмно, като се разбърква. След това се прецежда и се взима по една чаена лъжичка от огнената течност всяка сутрин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *