Ракията може да се поднася както с по-леки салати, така и с по-завъртени ястия

За предпочитане е ракията да не се сервира с основното ястие. Освен това, не всички видове ракия вървят с определен вид салати. Например: гроздовата ракия, която не е овкусена допълнително с анасон може да се поднесе с всякакви салати и леки предястия.

Анасонлийката си пасва идеално с таратор, най-вече ако има добавен копър и орехи /много хора предпочитат таратора в неговия чист вид, без подправки/.

Към студените супи спада и екзотичното гаспачо. Студената доматена супа ще си пасне идеално с класическата сливова, заради леко киселият оттенък, който има тази ракия. Плодовите салати се поднасят с по-нетрадиционни ракии. Ако имате под ръка ракия от някой екзотичен плод, то без колебания може да я поднесете със салата от екзотични плодове.

През лятото изстуденият пъпеш или диня ще ви се услади още повече, ако имате към тях кайсиева ракия. А ако ли не – и по-слабата гроздова ракия също ще свърши работа.

Предястията, особено ако са топли, също вървят с ракия. Студените предястия и мезета може да сервирате със Сливенска перла, която се поднася в малки, предварително изстудени чаши.

Ако решите да сте оригинални, то без колебание може да забъркате и коктейл с ракия. Най-простият и най-популярен, особено през лятото, е ракия с лимонов сок и много лед.

1 comment on “С какво ястие се поднася ракията?”

  1. Защо си мисля, че тази чудесна ракия – Сливенска перла, много добре ще върви с класическата градинарска салата? Нали се сещате: печени червени и зелени чушки, малко печен патладжан и белен розов домат? Повечко магданоз, зехтин, мммммммммммм…Който обича, може да прибави и една-две скилидки чесън, смачкани с преса. да направиш такава салата е голяма залисия, обаче ракия като Сливенска перла я заслужава. Мисля си, че в момента тя е най-добрата напитка, която можем да открием на българския пазар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *