И двете напитки имат своите почитатели, но ще е добре да разберем каква е разликата между тях

ракия уиски

И най-вече защо трябва да предпочетем ракията пред уискито, или обратното. Ракията е плодова напитка, която се поличава след ферментация и дестилация на плодове, отлежава в бъчви и едва след това е готова за консумация. Може би най-популярният вид е сливовата ракия.

Изпадали ли сте някога в дилема какво да пиете – дали ракия или уиски? Ето някои подробности за ракията и уискито, които може и да повлияят на вашето предпочитание.

1. Ракията носи игривост и жизненост от ферментиралите плодове. Уискито притежава изтънчен аромат, получен от процеса на дестилация. И се произвежда от зърнени култури.

2. Добрата ракия няма изкуствен аромат или цвят. Тя дължи аромата си на качествените плодове, от които е направена и цвят, който се получава от бъчвите, в които отлежава. Уискито обикновено има изкуствен карамелен цвят (той носи много главоболие, ако сте приели няколко чаши над червената линия).

3. Уискито трябва да се консумира през вечерта. То носи спокойствие и елегантност. Ракия може да се пие и по време на деня време на деня, като предястие преди хранене, за да се поддържа тялото живо и свежо.

1 comment on “Ракия vs уиски”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *