Не пренебрегвайте ракията като лечебно средство

Използвайте я разумно и сами няма да разберете как лесно, евтино и завинаги сте се отървали от някои болежки. Подчертаваме много дебело – използвайте лечебните свойства на ракията разумно, консумирайте с удоволствие и мярка и направете живота си по-хубав, благодарение на това толкова популярно питие.

Знайно е, че няма отрова, а има доза. Тази древна мъдрост важи с пълна сила и за ракията. Ако се прилага по рецепта, измислена и прилагана десетилетия напред от народните лечители, ракията наистина може да ви помогне да туширате някои неприятни симптоми. Тя е едно чудесно средство за превенция при различни заболявания.

Днес ще ви представим една рецепта с ракия, която може да прилагате при болки в стомаха.

Сами се досещате, че в случая ще ползваме билкова ракия, а рецептата е стара, монашеска рецепта, взета от Разоишкия манастир „Въведение Богородично“.

В около 500 мл. ракия от грозде сложете следните билки: маточина, бял равнец и жълт кантарион. Билките се слагат в следното съотношение: 2 части жълт кантарион и по една част маточина и бял равнец. Така получената билкова смес се слага в ракията и се смесва. Хубаво е предварително да намачкате изсушените билки. Настойката престоява един месец на тъмно и хладно място и едва тогава се консумира. Приема се по една-две супени лъжици сутрин обед и вечер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *