Има питиета, които не се пият само по повод

сливенска перла

Има и такива, за които трябва да се създаде нарочен повод, за да ги опиташ. Сливенска перла е ракия, която се пие както на специални поводи, така и за отмора и настроение.

Повечето български ракии лесно могат да бъдат използвани, за да се напиеш с тях. Създателите на Сливенска перла сами по себе си не са заинтересовани от производството на напитка, която се отличава само с високото си съдържание на алкохол. Производството на Сливенска перла се превърна в изкуство в България. Много хора, които пият хубавата ракия, я ползват като приветлив начин да започнат или да завършат хранене.

Ако поводът е по-специален, като сватба, кръщене или друг по-важен случай присъствието на Сливенска перла не е просто задължително. То е традиция.

Сливенска перла се прави от хубавото грозде, отгледано и узряло от меките лъчи на тракийското слънце. Историята на напитката може да се проследи десетки години назад. Без съмнение, много поколения назад, онези, които живеят в слънчева Тракия, също са подбирали добре узряло грозде, оставяли са го да ферментира и са го дестилирали, за да се получи едно внушително питие, което днес може да се намери в избите на ценителите от цял свят.

Автентична Сливенска перла позволява единствено на плодовете да придадат онзи неповторим цвят и аромат, без добавянето на захари, аромати или оцветители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *