Знайно е, че ракията има много приложения

жигула

Някои я ползват за лекарство, други за дезинфекция. Има и такива, които откриват още по-странни и интересни приложения на любимата българска напитка.

Петър Костов е от Сливен. В Сливен се произвежда една от най-хубавите ракии – Сливенска перла. В онзи край хората знаят как се прави ракия, как се пие ракия и как най-ефикасно се използва ракия. Доказателство за това е именно дядо Петър Костов, който вече 40 години кара любимата си жигула. От снимката на агенция КРОСС се вижда, че господин Костов мераклийски се грижи за антиката. Собственикът сам признава за една странност, която от време на време му създава много неприятности. Проблемът е в това, че жигулито откровено вони на ракия.

„Нямам достатъчно пари за поддръжка, а през зимата не може без течност за чистачките. Приятел ми дава ракия от един казан, която е остатъчна, казват й „потирки“. Около 20 градуса е и върши същата работа като течността, която продават по бензиностанциите, но срещу 10-15 лева“, признава дядо Петър Костов.

По този начин дядото кара колата вече почти 5 години. Когато се случи да го спрат полицаи, Петър Костов дълго и подробно обяснява откъде е миризмата на ракия и за да му повярват полицаите, че не е пил, той сам се проверява на дрегера, научаваме от агенция КРОСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *