Не са изключени и експериментите с други питиета

ракия избор

Всички ние добре знаем песента „Павле ми пие вино ем ракия“, която обикновено е част от всички семейни веселби в България и Македония. Песента нито е случайно написана, нито случайно все още е част от актуалния репертоар. Виното и ракията все още са, и вероятно още дълго ще бъдат, най – консумираните и популярни алкохолни напитки в България. Въпреки тенденцията вкусовете да се променят, генералните навици на българина остават традиционни.

И производителите и вносителите на алкохол потвърждават, че родните потребители са лоялни към своите традиции и техен първи избор често ракията, виното и бирата.

Българският пазар и потребителите имат преди всичко уникален вкус и специфично търсене. Българите пият уиски и водка, но напоследък все повече предпочитат да сложат на трапезата си скъпа качествена ракия, вместо бърбън или коняк. Дори по-младите хора правят своя избор между по-квалитетните марки ракии или пък споделят на празник домашно приготвена гроздова.

Изобщо, празниците и делниците на българина са белязани от специфичния вкус и аромат на ракията. Защото така е било и така ще бъде. Каквато и да е модата, българинът има определени традиции по отношение на онова, което пие и предпочита да ги спазва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *