Ново проучване показва, че виното съдържа съставка, която помага да се справят с някои болести, водещи до загуба на зрението

вино Изследователи от Вашингтонския университет по медицина са открили, че ресвератрола, който се съдържа в червеното вино, гроздето, боровинките и фъстъците, може да предотврати и да контролира щетите, които кръвоносните съдове нанасят на ретината.

По-рано стана ясно, че ресвератролът е съединение, което трайно забавя процеса на стареене. Учените са решили да тестват ефекта му върху свързаните с възрастта заболявания на очите. Гризачите, които са използвали в своите изследвания, са показали ефективността на това съединение и, освен това, е станало ясно колко лесно се абсорбира в тялото.

Още един плюс – пациентите могат да приемат ресвератрола през устата и да не прибягват до инжекции в окото. Въпреки това, човешкия материал изисква висока концентрация в сравнение с мишки с съединение следователно трябва да бъде създадено някакво лекарство във вид на таблетки или капки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *