Чужденците, които традиционно идват у нас в морските курорти през юли и август, смениха дестинацията и това лято се насочиха към Троянския Балкан

троян В момента в града има много туристи от Франция, Англия и Русия, а през септември очакваме група от Австралия. Това съобщиха за „Новинар” от туристическия информационен център в Троян. В града вече се готвят и за празника на Богородица на 15 август, който всяка година събира стотици туристи. В края на септември пък ще се проведе фестивал на сливата и ракията, на който се очакват и много чужденци.

Навярно и австралийците са фенове на сливовата спиртна напитка, тъй като са резервирали хотели в Троян именно през септември. В момента се работи по обновяването на Арката на свободата на Беклемето, изтъкнаха още от информационния център.

И докато хотелиерите по морето отчитат отлив на руснаци, се оказва, че туристите оттам не са се отказали от почивката в България. Много от тях просто са променили предпочитанията си. Освен в Троян много руснаци има и в Шумен. В града на Мадарския конник в момента има и германски, английски, полски и испански туристи. Сред най-посещаваните обекти са къщите музеи на Панчо Владигеров, Добри Войников, Панайот Волов. На голям интерес се радва и магазинът за сувенири пред музея „Панчо Владигеров”, пише Новинар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *