Бейлис се появи през 1974 г., превръщайки се в първия в света крем ликьор на базата на уиски

бейлис Въпреки, че в днешно време има много подобни питиета, Бейлис е не само най-известната, но и най-добрата подобна напитка. Обикновено се пие в чиста форма като напитка или десертен коктейл. Предлагаме ви три рецепти, които са лесни, вкусни и не особено скъпи. Може да ги направите у дома, да угодите на себе си или да изненадате гостите си.

В-52

Сладък алкохолен коктейл, състоящ се от три лесно достъпни компоненти. За първи път е направен през 1955 г. по време на Студената война. Напитката е кръстена в чест на американския стратегически Boing B-52 Stratofortress. Единствената трудност при изготвянето му е да остане на слоеве. Вижте видеото и следвайте стъпките.

Експлозия на мозъка

Коктейл който носи много положителни емоции, заради яркия си послевкус.

Съставки:

Водка – 15 мл;
Бял вермут (Martini Bianco) – 20 мл;
Бейлис – 10 мл;
Гренадин – 5 мл.

Рецепта: Изсипете в шейкър първо вермута, добавете водката, гренадина и накрая Бейлис. не слагайте лед, украсете по желание.

Горящия Хенри

Смята се, че тази рецепта, измислена от Хенри Смит. За да спечели дамата на сърцето си, той направил коктейл, който е в състояние да размекне и най-коравото женско сърце. Коктейлът е различен и оригинален и изненадва с прекрасния си вкус.

Съставки:

Уиски (бърбън или скоч) – 15 мл;
Амарето – 15 мл;
Бейлис – 15 мл.

Предварително изстудените напитки се смесват, разбъркват се добре и се поднасят в подходяща чаша със сламка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *