Ето ви една рецепта за един от най-лесните безалкохолни коктейли, състояща се от само три достъпни компоненти

Dirty Martini Благодарение на това Dirty Martini е лесно да се направи у дома и да го предложите на своите гости. Неговият деликатен вкус остава незабравим още след първата глътка.

„Dirty Martini“ – това е един добър вариант на друг известен коктейл – „Сухото мартини“ Те се различават само от присъствието на зехтинов солен разтвор, поради което оригиналния коктейл придобива малко различен вкус и леко мътен цвят. Оттам идва и името на „мръсно“.

Смята се, че първият, който е смесил джин и сух вермут, е американският президент Франклин Рузвелт. През декември 1933 г., на живо по телевизията, той отпразнува премахването на „сухия режи,“, който забранява консумацията на алкохол от страна на гражданите на САЩ.

Състав и съотношение:

водка (джин) – 70 мл;
сух вермут (сух) – 20 мл;
саламура от зелени маслини – 10 мл;
маслини – 1 брой.

За да се подготви този коктейл е необходимо да имате добре охладена водка (джин) без външни добавки, които в този случай ще разваля вкуса. Вермутът трябва да бъде сух (с минимално съдържание на захар), Secco или суха Bianco, Rosso.

Силата на коктейла може да се променя чрез добавяне на различно съотношение на вермут и джин. Маслинената саламура не трябва да се променя като съотношение, тъй като ще придаде горчив вкус на коктейла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *