Бирата, освен полезните фибри, съдържа ценни витамини и минерали

бира В нея има всички витамини от групата В комплекс и е особено богата на витамин В2 (рибофлавин), В3 (ниацин) и витамин H (биотин). Витамините действат като биокатализатори, които контролират различни физиологични и метаболитни процеси в организма. Високото съдържание на минерали, особено калий и магнезий, регулира електролитния баланс и осигурява безпроблемна клетъчната функционалност.

Студената бира след спорт насърчава регенерацията.
Радвайки се на бира с яденето след тренировка или състезание е добър начин да се стимулира процеса на регенерация. Високото съдържание на вода осигурява енергия и електролити, а ниското съдържание на алкохол има релаксиращ ефект върху тялото.

Бирата осигурява на организма разтворими фибри, получени от клетъчните стени на ечемичния малц. Един литър бира съдържа средно 20% от препоръчителната дневна фибри. Тези диетични фибри са съществена част от здравословния начин на хранене и стимулират движението на червата и храносмилането.

Консумацията на бира може да обогати вашата диета. Въпреки това ви препоръчваме да получите одобрението на Вашия личен лекар, преди да решите да я включите в диетата си. Бирата има ниско съдържание на натрий, както и ниско съдържание на протеини, и е относително освободена от мазнини и холестерол. Приятният вкус на бирата може да разнообрази много диети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *