Какви са ползите от умерената консумация на качествено истинско вино

Toast with red wine

Укрепва имунната система. Блокира процесите на стареене. Чисти организма от отрови и е антиоксидант. Благоприятно действа на страдащи от поредица заболявания: сърдечносъдови, увеличение на черния дроб, нервни състояния и разтройства (чаша-две по време на хранене), подагра (сухо бяло), ревматизъм (сухо леко), Затлъстяване (сухо бяло), газове (младо бяло), цистит (сладко и полусладко), неприятни симптоми на климактериума (по две чаши по време на хранене) и много други. Дори когато имаме треска, се препоръчва да пием шампанизирано вино на всеки час.

Ако имате гости или сте поканили приятели на ресторант, редно е да опитате първи виното. Винаги се чака домакинът да вдигне наздравица, преди да се отпият първите глътки. Дори да сте голям разбирач на вино, вкусовете са различни и оценката ви е субективна. Не е прието да давате поучителни оценки на компанията за качеството на виното, освен ако, разбира се, не сте в много близък или семеен кръг. Докато наливате вино от бутилката, ръката ви трябва да е на нивото на етикета, но без да го покрива. След наливане бутилката се завива леко наляво, за да не покапе.

Малък съвет: Може да смесите няколко вида вино в рамките на едно хранене, но е добре да започнете с по-леките и по-светлите вина и да минавате към по-тежките и по-тъмни. Не намесвайте друг вид алкохол, пише списание „За жената“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *