Докъде можем да стигнем с виното?

вино лекува

До много приятни моменти и куп неповторими изживявания. Това е вероятно популярният отговор на въпроса докъде можем да стигнем с виното. Непопулярните отговори потърсихме от специалисти.

Според лекарите много е важно как се пие вино. Французите например имат най-здравите сърца в света. Те умират три пъти по-рядко от сърдечносъдови заболявания, отколкото англичаните или американците, които имат навика да се въздържат през седмицата, а в края й си наваксват с огромни количества накуп. Докато сънародниците на Волтер пийват ежедневно по чаша-две качествено вино и се радват на далеч по-крепко здраве.

Важно е също виното да не се пие на гладно. Най-добре е да се консумира по време на хранене или поне заедно с някакви мезета.

Никога не бива да забравяме, че виното е алкохол и като такъв има колкото ползи, толкова и вреди. Учени предлагат формула, по която да изчислим по колко вино можем да пием, преди да минем нездравословната граница. Умножете теглото си по 100 и го разделете на процента алкохол във виното. Ако например тежите 60 кг и консумирате вино с 12% съдържание на алкохол, дневната ви доза не бива да надвишава 500 мл, пише списание „За жената“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *