Приемането на грозде с лечебна цел нормализира кръвното налягане и подобрява работата на сърцето

лечение вино
Ампелотерапията въздейства благотворно на апетита и на съня, снема отоците. Бялото грозде Chasselas е полезно при нарушения, свързани с обмяната на мазнини. При хроничен бронхит е добре да се консумират ароматните сортове мускат и изабела. Гроздето е в състояние значително да облекчи кашлицата и има отхрачващо действие. Консумацията му има отлично тонизиращо и общо укрепващо действие.

Защо да се доверите на виното?

В сравнение с другите алкохолни напитки виното е несравнимо по-добър вариант заради ниското съдържание на калорий и изобилието от витамини, минерали и други полезни вещества. Доказано е, че консумацията на 1 00-1 50 г червено вино понижава холестерола и значително намалява риска от образуване на тромби. Във виното се съдържат и фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони, които имат важно значение за съхраняването на младежкия вид на кожата. Ампелотерапията се препоръчва при проблеми с наднормени килограми и стрес, както и за подобряване състоянието на кожата. В качеството му на лекарство виното може да се прилага и външно – във вид на лечебни вани, в комбинация с мед, както и при масажи.

Ампелотерапията има и своите противопоказания: не бива да се прилага при хипертония, язва на стомаха, диабет, болести на бъбреците и черния дроб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *