Ракията е питие, което се консумира и произвежда в почти цял свят

ракия по света

По различен начин се случва това и в предишната статия разкрихме какви са традициите в някои от големите европейски държави.

В Русия ракия може да се пие с лимон и за закуска. често лимон закуска. Но истинските ценители предпочитат ракията „соло“. Руснаците слагат лимон и в коняка, така че тази комбинация не е много странна.

За китайците ракията събира в себе си три основни ценности на живот, любов, здраве и богатство. Китайците пият ракия в ресторанти, на корпоративни събития, нощни клубове и банкети. Обикновено се разрежда с вода и се добавя лед.

Мексико традиционно е сериозен потребител на коняк и ракия. За текилата трябва да се напише отделна статия. Мексиканците обичат коктейлите, така че като едното нищо могат да смесят в една чаша фанта лимон, ракия и лед.

В някои селища на Унгария сервират ракията със силен борш от месо и зеленчуци. Унгарската ракия е с доста висок градус и затова върви с по-сериозни мезета.

В Италия наричат ракията grappa. Произвежда се в някои от по-южните райони на страната. Италианците предпочитат своята grappa чиста или разредена със сода. За мезе поднасят традиционни италиански пасти или лазаня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *