Ягодовият ликьор е една от най-ароматните и приятни напитки

ягоди Ние ще разгледаме една от най-добрата рецепта: класическата рецепта за ягодов ликьор. И в двата случая, технологията на приготвяне не изисква редки съставки или специфични устройства. Всичко, което трябва, го има във всеки дом.

За ликьора са подходящ пресни или замразени ягоди от всякакъв вид. Първо, трябва да се изчистят плодовете, оставяйки само узрелите и сочните. Тогава ягодите, добре измити и почистени от дръжките, се размразяват, за да се отече водата.

Рецепта без водка (спирт) чрез естествена ферментация. Тази напитка е с леко сладникав вкус и приятен аромат. Алкохолно съдържание – 11-14%.

Ягоди – 2 кг;
Захар – 800 гр.

Начин на приготвяне:

1. Измитите ягоди се изспиват в буркан, добавете захарта.

2. Многократно разклащате буркана, слагате марля отгоре, оставете за 2-4 дни на тъмно място при температура от 18-25 ° C.

3. Когато се забележат признаци на ферментация (съскаща пяна на повърхността, кисел мирис) махнете марлята и направете нова, като този път може да ползвате медицинска ръкавица, на която сте пробили дупка на единия пръст.

4. След 15-30 дни от ферментация разпечатайте и прецедете през два слоя марля.

5. Готов напитка бутилирайте и плътно затворете. Съхранява се на тъмно място при температура от 10-16 ° C. Срок на годност – 2-3 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *