Сливенска перла се произвежда от грозде

сливенската перла

Гроздето се отглежда в собствените лозови масиви на компанията Вини АД в Сливен и Шивачево. За да не се повреди суровината, гроздето се бере ръчно тогава, когато е достигнало технологична зрялост. Следва поставяне във винификатори от последно поколение. Те позволяват прецизен контрол на температура и ферментационните процеси.

Идеята е по този начин да бъде запазен аромата и уникалните багрилни вещества на гроздето. Освен това така се съхраняват и минералите от ципата и семките на гроздето. Щом мине процеса на ферментацията, полученото вино се дестилира в дестилационна колона с непрекъснато фракционно действие, за да се получи онази плътна, ароматна и уникална ракия, която повече от половината свят познава като Сливенска перла.

Дестилационният процес е добре пазена тайна. Така се регулира състава и чистотата на дестилата чрез Епюрационна колона. Ако се питате защо след като отпиете глътка Сливенска перла небцето ви разпознава богатия плодов вкус, то е защото в най-хубавата българска ракия никога не се добавя захар.

Сливенска Перла е предпочитана не само у нас. Този невероятен елексир е оценен и в държави като САЩ, Аржентина, Канада, Куба, Англия, Швеция, Япония, Китай, Виетнам и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *