Народните лечители знаят чудни методи за лечение на някои досадни неразположения

Настинките през този сезон са едно от онези не особено приятни заболявания, които могат да ни затворят у дома поне за седмица. Какво може да се направи в този случай? Ако имате възможност, не бързайте да купувате скъпи и не особено ефективни лекарства от аптеката. Доверете се на народната медицина, която препоръчва лечебна ракия с кокичета.

Народната рецепта е следната. В едно шише от около 700 грама ракия сложете накъсани 60 цветчета от кокичета. В този вид ракията трябва да престои на сухо, тъмно и студено място около месец и половина. Когато стане готова, с ракиената настойка от кокичета се мажат гърбa и гърдите на болния. Отгоре се слага вестник, облича се памучно бельо и така се спи.

Компресът с ракия от кокичета е много добре приложим при деца, защото загрява и кара болният да се изпоти, като така се изкарва болестта навън. Хубаво е да наглеждате детето, за да му смените дрехите, ако случайно се изпоти повечко. Всеки възрастен може спокойно да прилага разтривките с ракията, като след изпотяване задължително трябва да сложи други дрехи.

Може да приемате лечебната ракия от кокичета и вътрешно – по една супена лъжица сутрин и вечер преди лягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *