Димитър Кърнев, познат от групата D2, е известен сред почитателите си и колегите си като един от най-добрите български китаристи

Митко Кърнев, снимка списание "Блясък"
Митко Кърнев, снимка списание „Блясък“

Любовта си към музиката, китарата и нотите е наседил от баща си, също известен китарист. Кърнев е левичар, колекционира марки и за сефте се влюбил, когато би трети клас. D2 ще зарадва феновете по случай 8 декември и Коледа – концерт 2 в 1 в София лайв клуб. Там почитателите на хубавата музика ще могат да чуят и много песни на „Щурците“, „Бийтълс“ и Джон Ленън. Освен всичко друго бандата ще забие и парчетата от новия си албум „Феникс“.

Митко Кърнев споделя, че ракията си я прави сам от години. Има си лозе, бере си грозде и тази година е успял да си навари 50 литра гроздова. С нея той черпел само близки и приятели. По време на празниците Митко ще почерпи с нея и близките си, а ако остане нещо, може и за Иванов ден да си кажат „Наздраве!“ Покрай концерта на 8 декември се сеща за друга случка. „С Цецо, с който се учехме да свирим, точно на Студентския празник изнесохме рецитал пред „Кристал“. Беше в началото на 90-те. Публиката ни беше от няколко пияни хипари. Беше невероятно студено“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *