Малцовото уиски е по-добре да се пие чисто, наслаждавайки се на послевкуса и аромата

уиски Може да се разрежда само евтино и не особено квалитетно уиски, което не притежава качества, на които да се насладим.

И така, с какво може да разредим уискито?

Вермут

Подходящи видове са червен и бял вермут, например, мартини Бианко. Има безалкохолни напитки с горчиво-сладък вкус, но силни – около 30%. Най-известният представител на тази група е коктейл „Манхатън“, в който има две части на бърбън и една част червен вермут.

Кафе и чай

Подходящи са за разреждане на уиски през студения сезон, тъй като допринасят за бързото стопляне на организма. Можете да добавите 2-3 супени лъжици уиски в чашата или да не смесват напитките, а да ги пиете отделно. Така трябва да се пие и кафето с уиски – разделелно, защото иначе напитката създава напрежение върху сърцето.

Сок

Може да ползвате сок за разреждане на уискито, а може и да не ползвате, защото това не е най-добрата комбинация. Въпреки това, подобна комбинация не е лош вариант за парти или дискотека. Можете д разреждате уискито с всеки студен сок. Най-популярни са : ябълка, череша, лимон, портокал, грозде и ананас. На една част от уискито се добавя от една до пет части сок. След няколко експеримента с композицията и пропорциите направете най-доброто съчетание, което ще ви хареса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *