България спасява Италия от сух режим

ракия италия

Винените дестилати, от които се произвежда голяма част от твърдия алкохол в Италия, се внасят от България. Това съобщава вестник „Новинар“. Причина за родния внос е, че италианските производители имат недостиг, който по някакъв начин трябва да бъде компенсиран. Председателят на Асоциацията на производителите на спиртни напитки Бранимир Ботев уточнява, че винени дестилати се внасят още и от Чехия, Словакия, Румъния, Гърция и Унгария.

Той споделя още, че производството на винен дестилат може да отвори вратите за още пазари, не само в Италия и по този начин родните производители ще могат да заемат още една пазарна ниша. Цените са високи, има търсене и това няма как да не се отрази на печалбите. А и по този начин има шанс да се развие лозарството, което ще доведе до допълнителни субсидии от страна на Европейския съюз. Цената на твърдият алкохол ще продължи да расте, а ако производителите успеят да заемат позиции на източния пазар, като Тайланд, Китай и Виетнам, това ще бъде още един допълнителен плюс. Там конкуренцията не е толкова голяма, търсене определено има и пазарът не е толкова наситен, колкото е на Стария континент.

Междувременно стана ясно още, че ракията се разработва като международен бранд. В момента по това работят две от най-големите европейски алкохолни компании. Италианци и англичани консултират родните производители какви са изискванията за качествена ракия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *