Пина Колада не е онази напитка, която се продава във всеки магазин, а името на един великолепен коктейл

пина колада Дори и хората, които не са кой знае колко големи почитатели на алкохолните напитки поне веднъж в живота си са чували за Пина Колада.

Пина Колада се пие по целия свят и на всички континенти. За нея са написани много песни и поеми. Тук става дума за коктейла Пина Колада, който лесно може да се направи у дома си в продължение на 2-3 минути.

Пина Колада (коктейлът) – е с ниско съдържание на алкохол. Това е един карибски коктейл от ром, кокосово мляко и сок от ананас. Има мек, балансиран вкус и се прави много бързо. От испански коктейлът се превежда буквално като „филтриран сок от ананас“.

Ето и малко историческа информация. Според най-популярната версия на класическата рецепта за Пина Колада, този коктейл е изобретен през 1954 г. от бармана Рамон Мареро, който е работил в Карибския басейн в бара «Beachcomber». След три месеца експерименти със смесване на различни съставки той направил коктейл, който много от посетителите харесали. Няколко години по-късно, рецептата вече е популярна в САЩ, а след това и в Европа.

От 1961 г., Пина Колада е включена в официалния списък на IBA (Международната асоциация на барманите). Смята се, че всеки уважаващ себе си барман трябва да е в състояние да подготви по памет този невероятен коктейл.

Ето и какво съдържа този коктейл

бял ром – 30 мл;
сок от ананас – 90 мл;
кокосово мляко (Malibu ликьор) – 30 мл;
кубчета лед – 50 грама;
сметана (11-15% мазнини) – 20 мл (по избор);
ананас филийка или черешка – 1 бр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *