Преди три десетилетия в България са се произвеждали само два вида ракия

сливенска перла ракия

Родният потребител е можел да избира единствено между обикновена гроздова ракия и плодова ракия. Тези две ракии са се произвеждали по една технология, която тогава се е наричала „отраслова нормална”. Тя е била съгласувана с МНЗ и ДСО Винпром. Иначе казано, това са ракии, които са били предназначени за масова употреба, без да предлагат нещо повече от онова, което е можело да се намери на пазара.

Интересен факт от историята на Сливенска перла е, че по онова време тази ракия се е предлагала само в магазините „Кореком”. По-възрастните знаят, че „Кореком“ беше място, на което можеха да се открият единствено стоки от западния свят и български продукти, доказали качеството си на международния пазар. В началото на 80-те години на миналия век, Сливенска перла е била единствената българска ракия, която се е предлагала именно в магазините на „Кореком“.

Това не пречи на онези, които вече са се докоснали до неповторимият вкус на тази толкова популярна и обичана ракия да намират начини и да се снабдят с любимото питие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *