Повече от три десетилетия най-хубавата българска ракия не изневери на качеството

сливенска перла

Едва ли има човек в България, който да не посочи „Сливенска перла“ когато го попитат коя е ракията, която е запазила качеството и традицията през всичките тези 33 години. Няма да откриете истински ценител и познавач на родните напитки, до чието небце не се е докоснала тази изключителна ракия.

„Сливенска перла”е създадена през 1979 и е първата лицензирана специална гроздова ракия. Ноември е месецът, през който ще отбележим точно 33 години от времето когато тази ракия е предизвикала истински фурор на пазара. В България няма друга такава ракия, която може да предложи продукт, отлежавал четвърт век.

За да напомнят за традициите и качеството, за да предложат нещо изключително и неповторимо като преживяване, за да предизвикат интереса и за да покажат на по-младото поколение коя е ракията, която през годините е съхранила без промяна качеството и уникалния, неподправен вкус, производителите на „Сливенска перла“ – „Вини” АД, пуснаха на пазара бутикова серия в 1000 екземпляра от юбилейната напитка, която беше изкупена за рекордно кратко време.

Този факт не учудва никой. Повече от две поколения българи знаят какво да сложат на трапезата си, когато празнуват, знаят и какво да налеят в чашите си, когато просто разпускат вечер, без значение дали е у дома или на среща с приятели в някое заведение.

Хубавата ракия винаги е била предпочитана, не само защото е традиционно питие за България. „Сливенска перла“ все още една от любимите напитки, защото успя да запази своя неповторим вкус през годините, благодарение на качеството, което остана непроменено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *