Ако нямате отварачка под ръка, а много ви се пие бира и искате да я отворите, ето 4 начина да сторите това без чужда помощ

бира 1. Ключ

Освен ключ може да ползвате по-стабилна запалка или монета от един лев. Същата работа ще ви свършат и вилиците и лъжиците, както и нож.

Недостатък на този метод е това, че ключът може да се огъне, а запалката – да се надраска.

2. С друга бутилка

Ползвайте капачката на друга бутилка, за да отворите вашата. Трябва ви само здрава основа и малко упражнения. Недостатъкът на този метод е, че няма да може да отворите последната самотна бутилка.

3. С лист хартия

Трябва ви подходящ лист A4, вестник или списание, страница от тетрадка, в крайни случаи, дори и банкнота. Колкото по-дебела е сгъвката, толкова по-добре. Листът, който имате под ръга, сгъвайте толкова пъти, колкото можете. Ако хартията е тънка, може да ви трябват няколко опита, за да разхлабите ръба на тапата от различните страни.

Недостатък – не винаги може да имате лист хартия под ръка, особено ако сте сред природата.

4. На дървен перваз

Можете да отворите бира на ръба на пейката или друг подходящ дървен перваз, като края на масата. Достатъчно е да изравните капачката на перваза и да чукнете рязко надолу. Да не се използва метална повърхност, защото може да се счупи гърлото на бутилката.

Недостатък – този метод граничи с вандализъм, след отваряне на бутилката върху дървената повърхност остава неприятна следа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *